32 ingredienser
40 m
”Palak paneer är nog en av de populäraste maträtterna på indiska restauranger här i Sverige. Här är en ny version där osten bytts ut mot tofu och spenaten mot grönkål. Du kan förstås välja spenat om du vill, men grönkålen gör grytan mycket mer mättande!” / Gustav Johansson
För att klara kriterierna i One Planet Plate: Välj ekologiskt matvete, lök och rapsolja.
Tips! Tofu är ett bra alternativ - även om tofu ursprungligen kommer från Kina så finns det också svensk produktion, kolla gärna om du kan hitta närproducerat! Matvete är ett klimatsmart alternativ till ris, och odlas ju här i Sverige. Välj gärna eko för den biologiska mångfalden – gillas av lärkor, fjärilar och allehanda nyttiga kryp!
Det här är ett recept från boken Vego i världsklass av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté.
Vego i Världklass
Receptet är framtaget av Gustav Johansson och kommer från boken Vego i Världklass
Läs mer