Middag som går hem hos både stora och små med frasig fisk, citron- och persiljestompad potatis med en kall snabb sås på bland annat crème fraiche och gräslök.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, behåll gärna skalet. Hacka persiljan fint och ställ åt sidan.
Skala och finhacka schalottenlöken. Skär gräslöken fint. Rör ihop majonnäs och crème fraiche med schalottenlök och gräslök. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Ställ såsen kallt fram till servering.
Skär fisken i bitar. Salta dem lätt runt om.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i separata djupa tallrikar.
Vänd fisken först i mjöl, sen i ägg och sist i pankoströbröd.
Stek i rikligt med olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg på bägge sidor. Lyft upp och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Salta.
Häll av potatisen och lägg smör, finrivet citronskal, pressad citronsaft och den hackade persiljan i kastrullen. Stompa till ett grovt mos. Smaka av med salt.