Panerad fiskburgare med äppel- och selleriremoulad

Korvbrödsbagarn Panerad fiskburgare med äppel- och selleriremoulad
Foto: Köket.se

Panerad fiskburgare med äppel- och selleriremoulad

18 ingredienser

30 min

Byt ut veckans fiskpinnar mot den här fräscha fiskburgaren! Pankopanerad torsk tillsammans med en syrlig rotselleriremoulad och rostade valnötter - en burgare som passar både vardag poch helg.

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn potato burger bun 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger bun från Korvbrödsbagarn

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Potato burger bun
  • olja, till stekning
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 4 blad sallad
  • 1 rödlök

Panerad fisk

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd

Selleri- och äppelremoulad

  • 300 g rotselleri
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • salt

Till servering

  • 4 port pommes frites

Gör så här

Panerad fisk

  1. Skär upp filéerna till 4 lagom stora bitar och salta väl. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  2. Stek fiskburgarna i olja tills de fått en fin yta och är genomstekta. Alternativt pensla den panerade fisken med lite olja och tillaga i airfryer på 200 grader ca 10 minuter (beroende på storlek). Innertemperaturen ska vara 50-52 grader.

Selleri- och äppelremoulad

  1. Börja med selleriremouladen. Skala sellerin och skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Skär sedan skivorna i smala strimlor.
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull och koka strimlorna i 30 sekunder. Häll upp i durkslag och spola med iskallt vatten. Låt rinna av och torka gärna torrt i en ren kökshandduk.
  3. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Hacka persiljan.
  4. Blanda rotselleri, äpple, majonnäs, senap och persilja. Smaka av med salt, citronsaft och citronzest.

Servering

  1. Skiva rödlöken tunt. Rosta insidan av hamburgerbröden.
  2. Montera burgaren med sallat i botten, fiskburgare, remoulad, rödlök och rostade hasselnötter.
  3. Servera gärna med pommes frites.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn grillad burgare med ädelost och spetskål

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler tips och härliga recept.

Läs mer