Pankobakad torsk med broccoli och sesamsås

NYHET
koket.se
Pankobakad torsk med broccoli och sesamsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pankobakad torsk med broccoli och sesamsås

15 ingredienser

30 min

Lättlagad middag med torsk som bakas i ugnen toppad med pankoströbröd så att fisken får en frasig yta. Till den goda fisken serveras kokt broccoli i långa stavar och en beroendeframkallande och len sesamsås.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 700 g torskrygg, i portionsbitar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 msk neutral rapsolja

Broccolisallad

  • 400 g broccoli
  • 2 salladslökar, tunt skivade (spar lite till garnering)
  • 2 msk japansk soja

Sås

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • ca 0,5 citron, pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl rostade sesamfrön (spar lite till garnering)

Till servering

  • japanskt ris, Nykokt till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader, över- och undervärme.
  2. Salta fisken lätt runtom. Låt stå.
  3. Stek panko på medelvärme i rapsolja till gyllene. Torka av fisken, lägg i en ugnsform och peppra. Strö på den gyllene pankon och baka i ugnen i ca 20 minuter (tills fisken nått 50 grader innertemperatur).
  4. Skär broccoli i långa stavar med en bukett längst upp. Koka i lättsaltat vatten i 3 minuter, skölj sen i iskallt vatten tills broccolin är kall. Lägg på ett fat och strö på skivad salladslök.
  5. Blanda allt till såsen. Ringla över broccolin och salladslöken. Servera med den frasiga fisken och nykokt ris.