En modern tolkning av flygande jakob i tacosvariant, som garanterat kommer gå hem hos de flesta. Med krispig kyckling, syrlig limeyoghurt, mangosalsa och de hemgjorda bröden kan inget gå fel! /Emma
Skär filéerna i lagom stora bitar (ca 1x3 cm). Vispa upp äggen med gaffel i en skål, häll panko i en annan, och blanda mjöl och kryddor i en tredje skål. Tänk på att mjölblandningen ska smaka mycket så ös på med kryddor!
Börja med att vända ner kycklingbitarna i mjölet, doppa sedan i äggen (se till att bitarna blir täckta av ägg) och avsluta med att vända ner bitarna i pankon. Ställ kycklingen åt sidan.
Vetetortilla
Mixa mjöl, salt och smör till en smidig massa i en matberedare. Häll i det kokande vattnet och mixa till en deg.
Ta upp degen på lätt mjölat bord och dela upp degen i fyra lika stora delar. Rulla till bollar och låt ligga i en plastpåse, så att de inte torkar.
Doppa i mjöl och kavla ut bollarna, en i taget, till tunna kakor. Grädda kakorna i en torr och het panna, ca 1-2 minuter på varje sida. Låt de nygräddade bröden ligga inlindade i en handduk så att de mjuknar till servering.
Limeyoghurt
Riv limeskalet och blanda med limesaft (börja med en halv lime), yoghurt och honung i skål. Smaka av och tillsätt ev mer limesaft.
Mangosalsa
Skär ner mango och banan i fina kuber. Hacka chilin och koriandern. Blanda mango, banan, chili, koriander och ha i limesaft.
Servering
Mixa ca 1 dl jordnötter i matberedare till ett "strössel". Skär av en bit gurka, gröp ur kärnhuset med en sked och hacka upp fina "c" eller båtar av gurkan.
Nu är det dags att fritera kycklingen! Värm upp oljan i kastrull till 170 grader. Använd termometer. Fritera kycklingen tills den har en gyllenbrun färg, ca 3 minuter. Skär upp kycklingen i mindre bitar och servera den tillsammans med tillbehören i tortillabröden. Toppa gärna med koriander och eventuellt salt. Njut!