Panna med fläskkarré och curry

koket.se
Panna med fläskkarré och curry
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Panna med fläskkarré och curry

14 ingredienser

40 min

En smidig middag där allt tillagas i en och samma stekpanna. Stekt fläskkarré och goda grönsaker får härlig smak av curry och krämighet från crème fraiche.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskkarré, skuren i grova tärningar
  • 2 msk curry
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 gul lök, skalad och grovt skuren
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 kålrabbi, skalad och skuren i grova bitar
  • 0,5 spetskål, grovt skuren
  • 400 g fast potatis
  • 8 dl kalvfond, utspädd
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 knippe färsk persilja, grovt hackad
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda curry och vetemjöl.
  2. Skär fläskkarrén i grova tärningar. Vänd runt fläskkarrén i mjölblandningen.
  3. Stek köttet i olja i en stekpanna så att det får lite färg runtom. Lyft upp det stekta köttet och lägg åt sidan.
  4. Skala lök, vitlök och kålrabbi. Skär potatis, kålrabbi och spetskål i cm-stora bitar. Finhacka lök och vitlök.
  5. Värm lite rapsolja i samma panna som du stekte köttet i. Lägg ner lök, vitlök, kålrabbi, spetskål och potatis, fräs några minuter.
  6. Häll på kalvbuljong och rör om. Tillsätt det brynt köttet och låt allt koka i ca 20 minuter, smaka av med salt och peppar.
  7. Avsluta med att röra ner crème fraiche och finhackad persilja.