Pannacotta med granatäpple och balsamicospegel

Pannacotta med granatäpple och balsamicospegel
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pannacotta med granatäpple och balsamicospegel

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Vaniljpannacotta med en spegel av granatäpplebalsamico, granatäpple och honungsrostade mandlar. Lättlagat och vackert i en perfekt kombination av len grädde, sötma och syra.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)

Honungsrostade mandlar

  • 0,5 dl sötmandel, grovhackad
  • 1 msk honung

Garnering

  • crèma di balsamico granatäpple
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Häll upp grädde i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljpulver. Låt allt koka upp. Ta åt sidan och tillför urkramade gelatinblad. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i minst 3 h innan servering.
  2. Hetta upp mandlar och honung i en kastrull och låt puttra i två minuter. Tag av från värmen och låt svalna på bakplåtspapper.
  3. Toppa pannacottan med en tunn spegel Paul&Thom crèma di balsamico granatäpple, granatäpplekärnor och honungsrostade mandlar.