Pannacotta på påskskum

koket.se
Pannacotta på påskskum
Adam Thulin
Adam Thulin

Pannacotta på påskskum

6 ingredienser

10 m + tid i frysen

Ta vara på överblivet påskgodis och gör den här festliga pannacottan med krispig rågbröd!

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 5 dl grädde
  • 100 g påskskum
  • salt
  • 1 skiva rågbröd
  • neutral olja
  • 150 g physalis

Gör så här

  1. Koka upp grädde och påskskum i en kastrull tills påskskummet smält. Tillsätt en nypa salt.
  2. Häll upp smeten i små formar, eller glas, och ställ in i frysen i 1 timme.
  3. Smula ner rågbrödet och stek frasigt i olja.
  4. Värm försiktigt physalisen i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när physalisen blivit lite ljumna.
  5. Tryck till physalisen så de går sönder.
  6. Servera pannacottan med physalisen och det steka rågbrödet.