Pannacottapaj med jordgubbar

koket.se
Pannacottapaj med jordgubbar
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Pannacottapaj med jordgubbar

6 ingredienser

30 m + 3 h i kylen

Imponera på gästerna med den här busenkla och jättegoda pannacottapajen toppad med jordgubbar. Pajen kan göras färdig i god tid och garneras med fördel vid servering. Välj frukt och bär efter säsong.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 15 digestivekex
  • 100 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl gelésocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 500 g färska jordgubbar

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i en mixer eller matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen.
  4. Koka upp vispgrädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull i ca 0,5 minut. Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp den i pajskalet.
  5. Låt pajen stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt och hållet, ca 3 timmar.
  6. Skölj jordgubbarna, torka av med hushållspapper, dela i två och dekorera din paj med dem.