Det här är gammal hederlig svensk husmanskost. För dig som inte vill äta brunsås till föreslår vi en lättare löksky. Lingon och saltgurka är klassiska tillbehör.
Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet och låt det svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet till en fast smet och krydda med salt och nymalen vitpeppar. Forma runda, centimetertjocka biffar.
Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Lägg över löken i en kastrull, häll över buljongen och koka ihop en smula. Håll varmt till servering.
Stek biffarna gyllenbruna i smör, några i taget. Håll biffarna varma till servering. Servera med lökskyn och kokt potatis. Strö hackad persilja över.