Börja med potatisen. Skala och klyfta potatisen för att vinna lite tid och få till en snyggare uppläggning. Koka mjuk i saltat vatten.
Nästa steg är pannbiffarna. Börja med att blötlägga ströbrödet i mjölken så det får svälla.
Finhacka 0,5 gul lök och hetta under tiden upp en stekpanna. Stek löken i olja och smör. Se till att den blir ordentligt stekt.
Halvera och skiva 3 gula lökar till lökskyn. Bryn löken i smör och olja under tiden du gör biffarna.
När ströbrödet svällt tillsätt senap, salt och peppar. När den finhackade löken är mjuk och lagom stekt tillsätt även den till ströbrödet. Blanda sedan ner ägget och sist blandfärsen. För att få biffarna porösa och luftiga ska du inte blanda färsen för mycket.
Om du är osäker på smaken och mängden salt, ta en liten bit av färsen och stek ett smakprov.
Forma färsen till biffar och bryn i en stekpanna med olja och smör, så de får en fin yta. Lyft sedan över till en ugnsform och stek klart i ugnen på 150 grader, ungefär 10-12 minuter. Då blir biffarna saftiga och fina med en hård stekyta.
Häll bort det överblivna fettet från pannan med biffarna men skölj inte ur pannan, för där sitter det goda smaker kvar. Deglasera istället pannan genom att hälla i lite vatten, ca 1 dl, stäng av plattan och låt smakerna koka ur.
Strö en nypa socker över löken. När löken stekts klart avsluta med några droppar soja. Häll vätskan från stekpannan över löken. Salta och peppra och avsluta med en klick smör.
Servera biffarna med lökskyn, nykokt potatis, saltgurka och hackad kruspersilja.