Pannbiff med ölbräserad lök

koket.se
Pannbiff med ölbräserad lök
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Pannbiff med ölbräserad lök

16 ingredienser

30 min

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och bjuder på pannbiff med ölbräserad lök. En riktig fullträff att njuta av i veckan!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pannbiff

  • 50 g gul lök, finhackad
  • 1 msk smör (eller rapsolja)
  • 500 g 50/50-färs
  • 2 ägg
  • 100 g potatis, mosad
  • 1 msk salt
  • 1 sardellfilé, mosad
  • 2 tsk quatre epice (se blandning nedan)

Quatre Epice

  • 5 g vitpeppar, malen
  • 2,5 g malen ingefära
  • 2,5 g muskot, riven
  • 1 g malen nejlika

Ölbräserad lök

  • 2 msk rapsolja
  • 200 g gul lök, i båtar
  • 2,5 dl öl (Guinness)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

Pannbiff

  1. Svetta löken i smöret tills den blir genomskinlig, låt sedan svalna.
  2. Blanda övriga ingredienser och blanda sedan även ner löken.
  3. Gör ett stekprov och justera eventuellt smaken.
  4. Dela upp färsen i fyra biffar och stek dem.

Ölbräserad lök

  1. Hetta upp en tjockbottnad gryta eller kastrull.
  2. Tillsätt olja och sedan lök, fräs i 5 minuter tills löken mjuknat.
  3. Häll i öl och låt sjuda i 25-30 minuter under lock.
  4. Ta av locket, höj värmen och reducera tills det mesta av vätskan kokat bort.