Blanda ströbröd och mjölk, låt stå och svälla medan du fixar resten.
Skala och finhacka löken. Stek den i smör i en stekpanna tills den fått lite färg. Ta från värmen och låt svalna.
Blanda köttfärs, stekt lök, uppsvällt ströbröd, ägg, salt och peppar i en bunke. Smula i fetaost och blanda lite till.
Forma biffar av smeten lägg på bakplåtspapper eller ett fat.
Hetta upp en rejäl klick med smör i stekpannan och stek biffarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått en fin stekyta och är genomstekta. Lägg
biffarna i en ugnsform.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär löken till lökskyn i strimlor.
Hetta upp en rejäl klick smör i samma stekpanna som du har stekt biffarna i. Stek löken i ca 10 minuter under omrörning tills den fått färg och mjuknat.
Tillsätt socker och stek lite till. Tillsätt vatten, soja, salt och peppar. Låt löksåsen puttra i ca 2-3 minuter.
Häll lökskyn över biffarna. Värm upp allting mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Blanda couscousen med olivoljan. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.
Servera biffarna med löksky, couscous och ajvar relish.