Pannstekta tunnbrödssnittar med blåmögelost

Pannstekt tunnbröd med blåmögelost
Sanna LindbergKlas Lindberg
Sanna LindbergKlas Lindberg

Pannstekta tunnbrödssnittar med blåmögelost

8 ingredienser

1 h

Pannstekt tunnbröd med blåmögelost, rökt dovhjort och lingon är perfekt att servera som små snittar till julens glögg och mingel.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl ölandsvetemjöl
  • 500 g yoghurt
  • 2,5 tsk bikarbonat
  • 0,75 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrö, stött

Topping

  • 50 g rökt renkött, tunt skivat (t.ex. dovhjort eller ren)
  • 50 g blåmögelost
  • 0,5 dl lingon, råa

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, yoghurt, bikarbonat, salt och fänkål till en jämn deg.
  2. Låt degen vila i ca 45 minuter.
  3. Dela degen i 12 delar och kavla ut dem tunt, ca 0,5 cm.
  4. Stek bröden i en torr stekpanna.

Topping

  1. Lägg köttet direkt på det varma brödet. Toppa sedan med smulad ost, mer kött och lingon.
  2. Servera tunnbrödet från en skärbräda och dela i bitar.