Panzanella med tomat och oliver

koket.se
Panzanella med tomat och oliver
Foto: Lennart Weibull
Sofia Nilsson
Sofia Nilsson

Panzanella med tomat och oliver

Av: Sofia Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

30 m

"Tomat, kapris, oliver och krispiga brödkrutonger. Den italienska salladsklassikern panzanella är lika med sommarmat när den är som bäst." /Sofia Nilsson

Receptet är hämtat ur boken "Allt gott - Fyra säsonger av måltider att minnas"
Allt gott Fyra säsonger av måltider att minnas Ceena Atelier

Receptet är hämtat ur boken "Allt gott - Fyra säsonger av måltider att minnas"

Cena Atelier, Natur & Kultur

Läs mer

Se Sofia Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 800 g tomat (blandade sorter)
  • 1 rödlök
  • 2 dl oliver
  • 1 dl cocktailkapris
  • 2 dl färska basilikablad

Dressing

  • 1 klyfta vitlök
  • 3 sardeller
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

Sallad

  1. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  2. Skär brödet i bitar och blanda med olja och parmesanost i en ugnsform. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills brödet är gyllene.
  3. Skär tomaterna i bitar.
  4. Skala och skiva löken tunt.

Dressing

  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Hacka sardellerna.
  3. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.

Sallad forts.

  1. Blanda alla ingredienser med dressingen i en skål.