Paprikaschnitzel

Paprikaschnitzel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paprikaschnitzel

11 ingredienser

Se till att paneringen blir så tunn som möjligt annars blir det mäktigt med såsen till. Kokt potatis, ris, pasta eller grönsallad passar till.

Ingredienser

portioner
  • 4 skinkschnitzlar
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver + smör + olja

Sås:

  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 paprika, hackad
  • 0,5 hönsbuljongtärning, + 1 1/2 dl vatten
  • 1 förp crème fraîche
  • 4 citroner, skivor
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Banka ut köttet. Droppa över citron.
  2. Blanda mjöl, salt och paprikapulver, vänd köttet i detta. Stek dem klara i smör.
  3. Fräs löken blank med lite smör, tillsätt paprika och späd med buljongen. Småkoka några minuter.
  4. Klicka ner créme fraiche i såsen. Hetta upp och slå såsen över köttet. Garnera med citron vänd i paprika och persilja. Nudlar till.