Varm potatissallad i folie

Varm potatissallad i folie
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Varm potatissallad i folie

9 ingredienser

Packa in en potatissallad i foliepaket och värm på grillen när det är dags att äta. Perfekt till utflykten! Recept från boken Utemat.

Ingredienser

portioner
  • 16 potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 1 knippe dill
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g champinjoner
  • 50 g smör

Smaksättning

  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka och dela potatisen. Hacka rödlöken, paprikan och dillen.
  2. Dela sockerärterna och champinjonerna i bitar. Blanda allt i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta 4 bitar aluminiumfolie och lägg upp en portion potatissallad på varje bit.
  4. Klicka på 2 matskedar smör på varje portion. Vik ihop till foliepaket som kan tas med ut. Lägg paketen på grillen i 15-20 minuter.