Pannkakor med fruktsallad

Pannkakor med fruktsallad
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Pannkakor med fruktsallad

14 ingredienser

Ingredienser

Fruktsallad

  • 1 äpple, tärnat
  • 5 dl tärnade jordgubbar
  • 2 bananer, skivade
  • 2 tärnade apelsiner
  • 1 bit tärnad melon
  • 2 msk färsk citronmeliss, strimlad

Pannkakssmet Ca 10 pannkakor.

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg

Vaniljsirap

  • 1 dl mörk sirap
  • 1-2 vaniljstänger

Tillbehör

  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Förbered pannkakssmeten hemma. Blanda mjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Häll upp smeten i en flaska med skruvkork. Blanda samtliga ingredienser till fruktsalladen i en skål med lock. Dela och skrapa ur vaniljstängerna. Lägg fröna i sirapen och rör om. Stek pannkakorna. Lägg på fruktsallad, lite vaniljsirap och en klick turkisk yoghurt.