Parmainlindad kycklingfilé

Parmainlindad kycklingfilé
Foto: Tv4

Parmainlindad kycklingfilé

Av: Jennie - Motala

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

25 m

Parmainlindad kycklingfilé med risotto och guancialechips är en festlig huvudrätt som man kan variera med olika tillbehör.
 
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Risotto

  • 2-3 schalottenlökar
  • 4 dl avorioris
  • olja
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin
  • 150 g parmesanost
  • 50 g smör
  • 0,5 krm salt
  • peppar

Parmainlindad kycklingfilé

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 10 msk pesto (ramslökspesto)
  • 250 g mozzarellaost
  • 12 skivor parmaskinka

Guancialechip

  • guanciale, tunt skivad

Varma körsbärstomater

  • körsbärstomater
  • olivolja
  • salt

Servering

  • rucolasallad
  • crema di balsamico (till garnering)
  • parmesanost

Gör så här

Risotto

  1. Stek löken och riset i lite olivolja, utan att det får färg, ca 1 minut.
  2. Värm vattnet och buljongen. Tillsätt vinet och buljongen lite i taget i riset. Låt småkoka ca 20 minuter, eller tills du får önskad konsistens på riset.
  3. Tillsätt riven parmesan och smör. Blanda och smaka av med salt och eventuellt svartpeppar.

Parmainlindad kycklingfilé

  1. Skär ett snitt i filéerna, men inte rakt igenom. Salta och peppra.
  2. Vik upp filén och bred på pesto och skivad mozzarella. Vik ihop filén och vira parmaskinka runt om. Gratinera i ugnen på 250 grader i 20 minuter.

Guancialechips

  1. Lägg tunt skivad Guanciale på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills de torkat och blivit som chips. Låt kallna.

Varma körsbärstomater

  1. Klipp 3 tomater per portion med kvisten kvar. Lägg dem i en gratängform och ringla över olivolja och salt. Baka i ugnen ca 10 minuter på 225 grader.

Servering

  1. Lägg upp risotton på en tallrik. Dekorera med rucola och uppskivad kycklingfilé. Ringla över lite crema di balsamico och strö över flingsalt och några tag med pepparkvarnen. Smula över guancialechips och hyvla parmesan på toppen.
  2. Servera med körsbärstomater på kvist.