2 burkar färdigkokta stora vita bönor (eller 6 dl egen kokta vita bönor)
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk salt
parmesanost
Gör så här
Värm ugnen till 225-250 grader.
Finhacka lök, vitlök och salvia och stek mjuk i en panna med olja.
Skölj av bönorna om de är på burk.
Häll alla ingredienser i pannan (utom parmesanen) om pannan tål ugn. Häll annars över ingredienserna i en ugnsform.
Toppa med parmesan.
Slå på grilleffekten i ugnen och låt gratinera ett par minuter tills parmesanen fått fin färg.
Servera rätten förslagsvis med kokt färskpotatis som fått en liten dusch av pressad citron. Pasta, klyftpotatis, pressad potatis eller ris passar också bra till.