Parmesangratinerad bönpanna

Parmesangratinerad bönpanna
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Parmesangratinerad bönpanna

12 ingredienser

Förgyll veckan med den här härliga parmesangratinerade bönpannan med salvia.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • ca 1 dl färsk salvia, hackad
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 2 burkar färdigkokta stora vita bönor (eller 6 dl egen kokta vita bönor)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225-250 grader.
  2. Finhacka lök, vitlök och salvia och stek mjuk i en panna med olja.
  3. Skölj av bönorna om de är på burk.
  4. Häll alla ingredienser i pannan (utom parmesanen) om pannan tål ugn. Häll annars över ingredienserna i en ugnsform.
  5. Toppa med parmesan.
  6. Slå på grilleffekten i ugnen och låt gratinera ett par minuter tills parmesanen fått fin färg.
  7. Servera rätten förslagsvis med kokt färskpotatis som fått en liten dusch av pressad citron. Pasta, klyftpotatis, pressad potatis eller ris passar också bra till.