Parmesanpanerad gös

Parmesanpanerad gös
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Parmesanpanerad gös

10 ingredienser

30 m

Parmesanpanerad gös med mandel och kapris är en lyxig huvudrätt att förgylla helgen med.

Ingredienser

portioner
  • 4 gösfiléer, byxade utan skinn
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ca 200 g pankoströbröd
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • matolja (till stekning)

Brynt smör

  • 150 g smör
  • 1 dl kapris
  • 1 dl mandelspån

Gör så här

  1. Vispa upp ägget i en skål och häll upp vetemjöl samt panko på två tallrikar.
  2. Blanda ner den rivna parmesanen i pankot.
  3. Salta fisken lätt och vänd den sedan i vetemjöl, därefter i ägget och slutligen i pankoblandningen. Upprepa med resterande filéer.
  4. Hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna.
  5. Stek fisken ett par minuter på ena sidan innan du vänder den så att den blir knaprig och gyllenbrun.
  6. Servera gärna fisken med exempelvis kokt potatis, kokt grön sparris, dill, citron och brynt smör.

Brynt smör

  1. Bryn smöret på medelvärme under omrörning.
  2. När smöret börjar tystna i kastrullen och ett vitt skum bildas på ytan samt det doftar nötigt drar du av det från värmen.
  3. Rör i kastrullen och se till att mjölkproteinet bryns i botten.
  4. Lägg sedan i kaprisen och mandelspån.