Här möts italienska och svenska smaker i en vansinnigt god och krämig parmesansill. Och så bjuds det på en lyxig snitt med kycklinglever och karamelliserade fikon.
Blanda ihop majonnäs med crème fraiche, riven parmesan och senap. Smaka av med salt och peppar.
Skär sillen i bitar, 2-3 cm, och blanda med den krämiga röran.
Skär gräslöken fint och blanda ner i sillröran. Lägg upp en i skål eller burk och ställ kallt fram till servering.
Snitt med kycklingleverpastej
Skär kycklinglevern i mindre bitar och torka av den med hushållspapper. Skala och finhacka vitlöken och löken.
Stek kycklinglevern med lök och vitlök i ca 1 msk smör på hög värme ca 2-3 minuter tills levern blir helt tillagad, rör om då och då. Salta och peppra.
Tillsätt cognac och grädde och låt koka ihop i några minuter.
Låt svalna och mixa i matberedare till en slät smet. Tillsätt smöret under fortsatt mixning tills smeten är helt slät. Smaka av och se om det behövs mer salt och peppar.
Häll upp i burk och ställ kallt minst 4 timmar.
Vi servering, ta fram kycklinglevern och låt den bli rumstempererad.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär baguetten i 12 tunna skivor. Lägg på plåt, ringla på olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugn tills gyllene. Låt svalna.
Ta bort stjälken på fikonen och skär varje fikon i fyra klyftor.
Strö sockret i ett jämnt lager i en stekpanna. Låt sockret smälta och lägg i fikonen med snittytan neråt.
Tillsätt smör och stek fikonen i karamellen, sänk värmen så att sockret inte blir för varmt. Vänd fikonen när de börjar få färg. Stek sedan runt om tills de är mjuka. Låt svalna på ett fat.
Dela valnötterna. Rosta dem i en stekpanna och låt svalna.
Bred på lite kycklingleverpastej på varje brödskiva, strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Toppa med fikon och valnötter. Servera!