Päroncarpaccio med gorgonzolaost

Päroncarpaccio med gorgonzolaost
Foto: Tv4

Päroncarpaccio med gorgonzolaost

Av: Gudrun - Hammarö

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 min

Söta päron och aromatisk gorgonzola i en härlig smaksymfoni. Tunt skivade päron marineras i en lag med mynta och garneras med ost och pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Tips! Häll lagen över päronen omgående.  Annars blir de bruna.

Ingredienser

portioner
  • 4 gröna päron, fasta
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g strösocker
  • 0,5 kruka mynta
  • 35 g pinjenötter, rostade
  • 150 g gorgonzolaost
  • ätbara blommor, till garnering

Gör så här

  1. Koka upp vin och socker i en kastrull. Hacka myntan och rör ned den.
  2. Dela, kärna ur och skiva päronen med en osthyvel.
  3. Lägg skivorna på tallrikar så att de bildar formen av en blomma. Häll genast över den heta lagen och låt svalna.
  4. Strö över nötterna och servera med strimlor av gorgonzolan.
  5. Garnera vid serveringen med violer eller andra ätliga blommor som krasse, gurkört eller penséer.