Päronmarmelad med saffran och chili

Päronmarmelad med saffran och chili 2
Foto: Dansukker

Päronmarmelad med saffran och chili

5 ingredienser

35 m

Päronmarmelad med saffran och chili, den bästa kombination av sött och starkt. Denna marmelad toppar allt på glöggminglet!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner burkar
  • 1 kg päron (mogna)
  • 0,5 g saffran
  • 4 msk citronsaft
  • 1 röd chilifrukt
  • 7 dl Dansukker Syltsocker

Gör så här

  1. Skölj, skala och dela päron. Ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med saffran och citronsaft. Koka under lock i 5 minuter.
  2. Skölj och finhacka under tiden chili. Lägg chilin och syltsocker i kastrullen och koka i ytterligare 10–15 minuter utan lock.
  3. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara kallt. Den här marmeladen är god till bland annat ost eller bröd.
TIPS!
Fler tips!
Kärleksmums-muffins

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer