Päronpaj med kolasmul och mintchoklad

koket.se
Päronpaj med kolasmul och mintchoklad
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Päronpaj med kolasmul och mintchoklad

10 ingredienser

40 min

Päron med mintchoklad är en tidlös klassiker som här får en ny look av Camilla. Bjud den som paj med smul av kolakakor tillsammans med en kula vaniljglass. Superenkel att baka och jättegod att äta.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 2 burkar konserverade päron (à 815 g)
  • 15 after eight

Kolasmul

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering:

  • vaniljglass
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Häll av päronen. Lägg dem i botten på en pajform. Toppa med after eight.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  5. Smula degen över pajfyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Servera gärna ljummen med en skopa vaniljglass.