Påskägg med kokos

Påskägg med kokos
Foto: Caroline Tengen

Påskägg med kokos

11 ingredienser

1 h 30 min

Gör hemgjort påskgodis! De här goda påskäggen påminner om bounty till smaken och blir ett perfekt påskpyssel med barnen där ni kan dekorera äggen tilsammans.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken
  • 50 g smör
  • 3,5-4 dl riven kokos
  • 1,5 dl Dansukker Florsocker
  • 0,5 dl Dansukker Ekologisk Sirap
  • 0,5 dl vispgrädde

Garnering

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g vit bakchoklad
  • hushållsfärg (valfri färg)
  • strössel (valfri sort och färg)

Smaksättning

  • 1 limefrukt, rivet skal (gärna obesprutad)
  • 2-3 droppar pepparmintsolja

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i övriga ingredienser. Blanda i valfri smaksättning om så önskas.
  2. Ställ för att svalna i kylen, cirka 30 minuter.
  3. Forma till ägg och ställ i frysen i cirka 20 minuter. Smält den mörka chokladen under tiden.
  4. Doppa äggen i den smälta chokladen och ställ kallt i 20 minuter.
  5. Dekorera äggen med vit choklad blandad med karamellfärg eller vit choklad och strössel.
TIPS!
Fler tips!
Pavlovatoppar med blåbärsmousse

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer