20 mariekex (eller andra runda kex, t ex glutenfria)
200 g vit bakchoklad
1 msk olja (neutral i smaken)
0,5 krm gul pastafärg (ätbar)
3-4 chokladägg, krossade
Gör så här
Blanda gelatinpulver med 3,5 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter.
Koka upp strösocker och vatten i en kastrull på spisen . Tillsätt gelatinet och fortsätt sjuda tills sockerkristallerna har lösts upp. Låt svalna ett par minuter.
Vispa äggvitorna till fasta toppar. Tillsätt sockerlaget i en tunn stråle under fortsatt vispning. Fortsätt vispa i ca 15 minuter till marängen är fast och blank.
Med hjälp av en spritspåse och rund tyll spritsa ut önskad form på kexen och stoppa dem i frysen 2 timmar.
Smält chokladen i mikrovågsugn ca 30 sekunder åt gången, rör i emellan. Tillsätt oljan och pastafärgen och blanda jämnt.
Finhacka/krossa chokladäggen.
Doppa varje mums mums i den gula chokladen och lägg över på ett galler, dekorera med krossade chokladägg. Förvara i kylen.