Påskiga mums mums

påskiga mums mums
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Påskiga mums mums

11 ingredienser

30 min + tid i frys

Hur gott är det inte med fluffiga mums mums? Dekorera dem gula och de passar perfekt till påskens alla fikastunder!

Ingredienser

portioner
  • 1,25 msk gelatinpulver
  • 3,5 msk vatten, kallt
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl vatten, kallt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggvitor
  • 20 mariekex (eller andra runda kex, t ex glutenfria)
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 msk olja (neutral i smaken)
  • 0,5 krm gul pastafärg (ätbar)
  • 3-4 chokladägg, krossade

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulver med 3,5 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter.
  2. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull på spisen . Tillsätt gelatinet och fortsätt sjuda tills sockerkristallerna har lösts upp. Låt svalna ett par minuter.
  3. Vispa äggvitorna till fasta toppar. Tillsätt sockerlaget i en tunn stråle under fortsatt vispning. Fortsätt vispa i ca 15 minuter till marängen är fast och blank.
  4. Med hjälp av en spritspåse och rund tyll spritsa ut önskad form på kexen och stoppa dem i frysen 2 timmar.
  5. Smält chokladen i mikrovågsugn ca 30 sekunder åt gången, rör i emellan. Tillsätt oljan och pastafärgen och blanda jämnt.
  6. Finhacka/krossa chokladäggen.
  7. Doppa varje mums mums i den gula chokladen och lägg över på ett galler, dekorera med krossade chokladägg. Förvara i kylen.