Påskkladdkaka

Påskkladdkaka
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Påskkladdkaka

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 m

Vad sägs om en läcker kladdkaka till påsk? Den här blir en fest för både öga och gom!

Ingredienser

portioner kladdkaka
  • 150 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 citroner, rivet skal
  • 3 msk citronsaft, pressad

Garnering

  • grädde, vispad
  • godisägg
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka den vita chokladen. Smält smöret i en stor kastrull och ta av kastrullen från plattan. Häll i chokladen och rör om tills all choklad har smält.
  3. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i smord och bröad (gärna med kokosflingor) springform, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Garnera kladdkakan med vispad grädde, godisägg och lite strössel.