Påskmaränger med marsipan och chokladägg

Påskmaränger med marsipan och chokladägg
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Påskmaränger med marsipan och chokladägg

8 ingredienser

60 m

Bjud på mini-marängbakelser till påsken (eller till vilken festlighet som helst för den delen). Enkelt att göra och perfekt om ni blir många. Sega maränger, grädde med marsipan och dekorerade med färgglatt strössel och chokladägg.

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g choklad, finhackad
  • 50 g marsipan, riven
  • strössel, till dekoration
  • chokladägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa tills en fast och blank maräng bildats.
  2. Spritsa ut 15-20 låga maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna helt.
  3. Vispa under tiden grädden och blanda med riven marsipan och choklad. Spritsa ut marsipangrädden på marängerna. Dekorera med färgglatt strössel och chokladägg för en påskig variant!