Påskpannacotta med passionsfrukt och mango

NYHET
Påskpannacotta med passionsfrukt och mango
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Påskpannacotta med passionsfrukt och mango

10 ingredienser

Enkel och vacker påskdessert med passionsfruktpannacotta, mangospegel och rosa maränger.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 4 passionsfrukter, saften

Topping

  • 250 g mango
  • 1 msk citron, färskpressad saft
  • kokoschips
  • frystorkade hallon
  • maräng

Gör så här

  1. Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten.
  2. Pressa saften från passionsfrukterna genom en finmaskig sil.
  3. Koka upp vispgrädde och strösocker i en liten kastrull. Dra av från värmen.
  4. Krama ut vätskan ur gelatinbladet och rör ner i grädden. Låt svalna en stund och vispa sedan ner grekisk yoghurt och passionsfruktssaften
  5. Häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen minst 4 timmar.
  6. Mixa mango och citronjuice till en slät och fin puré.
  7. Toppa pannacottan med mangopurén, rosa maränger, grystorkade hallon och kokoschips.