Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Låt tårtbottnen kallna helt innan du delar den i tre delar.
Vaniljkräm: Skär en skåra i vaniljstången och koka upp den i mjölken tillsammans med sockret. Använd en rostfri kastrull. Rör ner äggulorna och potatismjölet. Sjud på svag värme under vispning. Krämen får inte koka. När den tjocknar är den klar. Fiska upp vaniljstången och kyl krämen.
Tårta: Skär till en äggform genom alla tre bottnarna. Kavla marsipanen till locket tunt. Kavla marsipanen till banden och rosetten. Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med vaniljkrämen. Bred hallonsylt på en av tårtbottnarna. Bred vaniljgrädden ovanpå. Upprepa. Bred resten av grädden runt hela tårtan. Lägg på marsipanlocket. Dekorera.