Påsktallrik med matjessill och brynt smör

Påsktallrik med matjessill och brynt smör

9 ingredienser

30 min

Den perfekta rätten att servera till påskbuffén! Matjessill och brynt smör är en riktig härlig kombination och ännu godare blir det med kokt potatis, hackad rödlök, gräslök och gräddfil till.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
ToT Ekologisk grönsaksfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond

Höjer smaken på allt från grytor, stuvningar, ratatouille till olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner portioner till buffé
  • 200 g matjessill, avrunnen och gärna hela filéer
  • 100 g smör (ej margarin)
  • 0,5 msk Bong Touch of Taste EKO Grönsaksfond

Tillbehör

  • 1 rödlök, hackad
  • dill, finhackad
  • gräslök, finskuren
  • gräddfil
  • potatis, kokt
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skär sillen i fina, sneda bitar och lägg dem på ett fat.
  2. Bryn smöret och tag bort det från värmen, tillsätt fonden och skeda det över sillen.
  3. Toppa fatet med lök och örter.
  4. Servera det tillsammans med gräddfil och potatis.

Tillbehör:

  1. Hackad rödlök, dill, skuren gräslök, gräddfil, kokt potatis och knäckebröd
TIPS!
Fler tips
Juliga kycklingköttbullar Touch of taste

Fler tips

Här hittar du fler goda recept

Läs mer