Påsktårta med vit choklad och syrlig gräddtopping

Påsktårta med vit choklad och syrlig gräddtopping

10 ingredienser

30 min

Kan det här vara världens enklaste påsktårta? Denna söta och kladdiga kaka passar perfekt till syrlig grädde. Måste provas!

Tips från Kungsörnen!
Sockerkaka mix Kungsörnen

Tips från Kungsörnen!

Testa även Kungsörnens bakmix Sockerkaka.

Läs mer

Ingredienser

portioner kladdkaka
  • 1 Kungsörnen Vit Kladdkakamix
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd

Gräddtopping

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl crème fraîche

Dekoration

  • chokladägg
  • marsipanägg
  • 1 kruka färsk citronmeliss

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda Kungsörnen Vit Kladdkakamix med ägg och det smälta smöret.
  4. Fördela sedan smeten i en smord och bröad springform, 22-24 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen (över och undervärme) i ca 20-25 minuter.
  6. Ställ in kakan direkt in i kylen så att den svalnar helt och behåller sin kladdighet.

Gräddtopping

  1. Vispa grädden till en relativt hård konsistens.
  2. Rör försiktigt i lemon curd och crème fraîche och blanda till en mer krämig konsistens.
  3. Bre på gräddtoppingen över kladdkakan och dekorera med chokladägg, marsipanägg och citronmeliss.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kolasnittar med lemoncurd till påsk

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla bakverk och tips inför påsken.

Läs mer