Passionsfruktspavlova

Passionsfruktspavlova
Foto: Tv4

Passionsfruktspavlova

8 ingredienser

20 m + tid i ugn

Pavlova med passionsfrukt är en ljuvlig dessert där den knapriga marängen möter den krämiga grädden. Den exotiska passionsfrukten tillför en frisk och fruktig smak som lyfter hela rätten. Perfekt för att avsluta en måltid både elegant och njutbart!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk majsmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl grädde
  • passionsfrukt (valfritt antal, många blir godast)
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa äggvitorna fasta på hög fart så att det bildas små toppar.
  3. Tillsätt en sked socker i taget och fortsätt vispa tills allt är tillsatt och marängen är styv och glansig.
  4. Nu ska du kunna lyfta upp marängen över huvudet, tappar du den i håret får du börja om då du har vispat för kort tid.
  5. Sikta ner majsmjölet och vaniljsockret, vänd försiktigt ned det med en spatel.
  6. Häll nu över vinägern och blanda försiktigt in den.
  7. Rita ut en rundel på 21 cm på bakplåtspappret, eller kör på fri hand. Klicka ner marängen och forma en rund tårtbotten. Gör gärna som en liten grop i mitten, så att den inte stiger för mycket.
  8. Sätt in marängen i ugnen och sänk genast temperaturen till 150 grader.
  9. Låt den gräddas i 1 timme och 15 minuter. Marängen ska vara frasig i kanterna, något torr på ytan och när man trycker lätt på mitten ska det kännas lite löst under fingret.
  10. När marängen är klar så stäng av ugnen, öppna luckan och låt den stå kvar tills ugnen har svalnat helt.
  11. Vispa grädden och bred ut på marängen innan servering.
  12. Dekorera med urgröpt passionsfrukt och lite citronmeliss.