Pasta à la limone med grönkål och skinka

koket.se
Pasta à la limone med grönkål och skinka
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Pasta à la limone med grönkål och skinka

10 ingredienser

30 m

Det här är en läcker och krämig pasta med den friska smaken av citron, kombinerat med grönkål och rökt skinka.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (t.ex. linguine eller spaghetti)
  • 3 dl grönkål, hackad
  • 200 g rökt skinka, tärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 citroner, saft och zest
  • 2 dl grädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk persilja (eller basilika)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Kombinera grönkål och tärnad skinka med olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Fräs tills grönkålen är mjuk och skinkan har fått lite färg.
  3. Tillsätt citronsaft och zest i pannan och rör om för att kombinera smakerna.
  4. Häll i grädde och låt sjuda i några minuter tills såsen blir krämig.
  5. Rör ner den kokta pastan i grytan. Se till att pastan är jämnt täckt med såsen.
  6. Tillsätt riven parmesanost och rör om tills osten smälter och såsen blir krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera genast och garnera med färsk persilja eller basilika.