Pasta classica - så fixar du pastadegen!

koket.se
Pasta classica - så fixar du pastadegen!
Foto: TV4
Oskar Montano
Oskar Montano

Pasta classica - så fixar du pastadegen!

Av: Oskar Montano

Från: Nyhetsmorgon

2 ingredienser

45 min

"Har du inte gjort hemgjord pasta tidigare är den här degen bra att börja med. Den görs på hela ägg och är lätt att jobba med och är den deg som är enklast för fylld pasta. När degen kavlas tunt är den elastisk och stark och perfekt att jobba med." /Oskar Montano

Se Oskars tips på smakrik ricottafyllning

Se Oskar Montano laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g tipo 00 mjöl
  • 210 g ägg, rumstempererade (ca 4 hela ägg, om du ska kavla degen för hand så öka äggvikten till 228 g)

Gör så här

  1. Forma en vulkan av mjölet och gör en grop i det.
  2. Häll de hela äggen i gropen. Vispa ihop äggen som en omelett.
  3. Börja sen sakta blanda ihop mjölet från sidorna med hjälp av en gaffel. När du kommer till slutet av väggarna hackar du ihop degen till en smuldeg med hjälp av en degskrapa.
  4. Kläm ihop degsmulorna och knåda degen ca 10 minuter.
  5. Täck degen med plastfolie och låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.