Pasta i tomatsås

Pasta i tomatsås

8 ingredienser

20 m

Pasta i tomatsås är alltid en god idé! Receptet kommer från den nya kokboken ”Recept i kris och krig” som är utgiven av Västerås stad. Kockarna bakom recepten är elever på Tranellska Gymnasiet i Västerås: Alexander Linnerud, Linnea Viman, Julia Lehto Tapper, Domenic Hallgren, Jacob Lindvall och Moa Gunstedt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater (eller passerade)
  • salt
  • peppar
  • torkade örter
  • 100 g lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten och koka pastan.
  2. Finhacka lök samt vitlök och fräs i en kastrull. Se till så att det är riktigt fina små bitar. Det går även att riva löksorterna på ett rivjärn.
  3. Blanda ner krossade (eller passerade) tomater bland löken och koka upp. Krydda efter smak med salt, peppar och torkade örter.
  4. Strimla skinkan.
  5. Lägg pastan i en skål och häll tomatsåsen över pastan.
  6. Servera med lufttorkad skinka.