0,5 spansk peppar, urkärnad (eller annan chilifrukt)
4 dl ärtor
olivolja
1,5 dl grädde
0,5 citron, rivet skal
1 kruka färsk mynta
60 g rucolasallad
1,5 dl gräslök, finhackad
4 äggulor
parmesanost
Gör så här
Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente. Hacka lök och vitlök, hacka chilin fint.
Hetta upp en kastrull med olivolja och stek lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt ärtorna, grädde samt 0,5 dl av pastavattnet och låt koka samman ett par minuter under lock. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
Riv ner lite citronskal. Mixa samman såsen tills den är nästan slät och sväng runt pastan med detta. Lägg upp pastan på ett stort fat och sväng runt med grovhackad gräslök, mynta och riven parmesan.
Häll upp pastan på ett stort fat, toppa med fyra råa äggulor, rucola och riv över mer parmesan samt toppa med rikligt med nymalen svartpeppar.
Servera genast, vill du servera något kött till så är parmaskinka väldigt gott.