Stek champinjonerna på medelhög värme i en torr stekpanna tills de krympt i storlek och vattnet har avdunstat. Lägg sedan svampen åt sidan.
Lägg en klick smör och lite olja i stekpannan. Stek sedan löken på medelvärme tills den mjuknar och blir genomskinlig. Tillsätt sedan vitlök och stek i någon minut till.
Tillsätt grädde, soja, kantarellfond, riven parmesanost, salt och peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
Under tiden ska vi fritera svamp.
Friterad svamp
Hetta upp olja till 175 grader.
Vispa upp ägget i en skål.
Mät upp pankoströbröd i en annan skål och krydda med paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver.
Vänd några bitar av de stekta champinjonerna först i ägget och sedan i pankoblandningen.
Fritera svampen i olja tills den får färg. Lägg åt sidan.
Pasta forts.
Nu har pastasåsen fått gotta till sig och pastan ska sammanställas.
Sila pastan men spara lite vatten.
Lägg pastan i såsen tillsammans med hackad persilja. Tillsätt pastavatten om det känns för torrt.
Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera pastan med friterad svamp, färsk hackad persilja och riven parmesanost.