Pasta är en räddare till både vardag och helg. Den här krämiga versionen med kål och bacon är inget undantag! Kanske kan receptet bli en ny familjefavorit? Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 5.
150 g pancetta, tjockt skuren (av bästa kvalitet eller rökt strimmigt bacon)
2 purjolökar, rensade och fint skivade (små)
2 klyftor vitlök, fint skivade
2-3 kvistar färsk timjan, plockade blad
0,25 savoykål, i 2 cm skivor
250 ml grädde (extra fet)
50 g parmesanost, finriven
svartpeppar
Gör så här
Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Tillsätt bucatini och koka tills den är al dente (ca 9–10 minuter).
Värm en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja och pancetta. Stek i 5 minuter tills den är knaprig.
Tillsätt purjolök i pannan, krydda och koka i 5 minuter innan du tillsätter vitlök, timjan och savojkål. Koka tills kålen precis är mjuk.
Häll i grädden och låt sjuda tills den reducerats till hälften.
Kontrollera smaksättningen innan du tillsätter den kokta pastan och hälften av osten tillsammans med lite av pastavattnet. Rör om tills pastan är helt täckt av såsen.
Servera pastan genast med generösa mängder parmesanost och svartpeppar.