Pasta med lammfärs och ramslöks- och hasselnötspesto

koket.se
Pasta med lammfärs och ramslöks- och hasselnötspesto
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pasta med lammfärs och ramslöks- och hasselnötspesto

15 ingredienser

25 m

Lyxig pastarätt med hemgjord ört- och hasselnötspesto, stekt lammfärs och varma tomater.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g linguine
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl färsk oregano [ca 2 krukor]
  • ca 0,5 dl 1 kruka färska myntablad
  • 1 rejäl näve gräslök
  • 1 rejäl näve slätbladig persilja
  • 1 msk torkad ramslök
  • 2 dl hasselnötter, rostade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl pecorinoost, riven
  • 2 dl olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötter i torr stekpanna i ca 5 minuter. Låt svalna.
  2. I en mixer kör alla färska örter, hälften av hasselnötterna, torkad ramslök och olivoljan till en pesto. Riv ner osten och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningstid. Låt rinna av.
  4. Under tiden pastan kokar, hacka vitlök och stek i olivolja tillsammans med lammfärs. Smula inte sönder färsen helt, utan låt gärna bitar vara intakta. Halvera tomaterna och låt steka med. Salta och peppra.
  5. Lägg i den kokta pastan i pannan, vänd runt och låt gå varm i ca 1 minut. Dra av från plattan och tillsätt så mycket pesto som du gillar. Spara ev överbliven pesto i frysen till en annan gång. Servera genast, ev med mer parmesan.