Välj en god mozzarellaost, en fin skinka och riktigt mogna, röda tomater så blir denna mycket enkla, snabba rätt en riktig höjdare. Toppa med basilikablad och ett par extra varv med pepparkvarnen.
Ingredienser
4 port pasta
4-5 tomater
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 tsk salt
175 g rökt skinka
125 g mozzarellaost [1 förp]
färsk basilika
svartpeppar
Gör så här
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Förbered tomaterna under tiden. Halvera dem och gröp ut kärnorna med en tesked. Skär i bitar. Lägg i en skål, pressa över vitlök, häll på olja och strö över salt.
Skär skinkan i strimlor, mozzarellan i bitar och basilikabladen i strimlor.
Häll av kokvattnet från pastan och häll i en uppvärmd skål.
Blanda tomater, skinka, ost och basilika och rör ner i pastan. Strö över svartpeppar och basilikablad.