150 g parmesanost, riven + lite extra till servering
svartpeppar
salt
Gör så här
Strimla baconet och lägg ner den i en kall panna som du sätter på medelhög temperatur. När baconet börjar bli klart lägger du ner vitlöken och svartpeppar och steker
ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och ta av pannan från värmen.
I en separat skål blandar du ägg med parmesan till en jämn smet.
Koka pastan i en stor kastrull i rikligt saltat vatten, ca 7 gram salt per liter vatten, tills den är nästan klar. Lyft pastan från kastrullen rakt ner i stekpannan med baconet. Spara pastavattnet.
Rör runt pastan med baconet och häll över äggblandningen. Rör ordentligt tills äggsmeten bildat en krämig sås som täcker varje pastastrå. Om du upplever såsen som för
tjock rör du ner en sked pastavatten i taget tills perfekt konsistens.
Servera omedelbart, toppa gärna med lite nyriven parmesan och färsk svartpeppar.