Pasta med tångpesto

koket.se
Pasta med tångpesto
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Pasta med tångpesto

11 ingredienser

30 m

Pasta är alltid populärt, så den här rätten med tångpesto kan kanske bli en ny familjefavorit?

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g sockertång, saltad
  • 70 g babyspenat
  • 100 g rostade solrosfrön, osaltade
  • 1 kruka basilika
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 80 g rapsolja
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Skölj tången i kallt vatten några minuter och krama ur allt vatten.
  2. Grovhacka tången och lägg den i en kannmixer tillsammans med babyspenat, solrosfrön, basilika, vitlök och ost. Mixa tills smeten går ihop till en pestokräm.
  3. Häll blandningen i en bunke och tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du blandar ihop allt till en sammanhållande konsistens. Tillsätta inte oljan i mixern då det i så fall kan bli en majonnäs.
  4. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
  5. Koka pasta al dente.
  6. Blanda pastan med peston och garnera eventuellt med basilika.