Pasta med vegetarisk tofu stroganoff

Felix Vegetarisk pasta med rosa sås
Foto: Angelica Söderberg

Pasta med vegetarisk tofu stroganoff

10 ingredienser

20 m

En vegetarisk pastarätt med tofu. Den milda stroganoffen går hem hos hela familjen!

Felix tipsar!
Felix ketchup produkt

Felix tipsar!

Felix Tomatketchup är tillagad i Blekinge av solmogna tomater och innehåller inga konserveringsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta, gärna snäckor
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl Felix ketchup
  • 2 dl vatten
  • 400 g tofu
  • 100 g fetaost
  • 10 soltorkade tomater, hackade
  • 1 kruka persilja (och eller basilika)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs mjuk i en kastrull med lite olja. Slå över grädde, ketchup och vatten och låt koka upp.
  3. Tärna tofun och häll ner i kastrullen. Låt koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Serva tofu stroganoffen med pastan och toppa med smulad fetaost, soltorkade tomater och lite färsk persilja eller basilika!
TIPS!
Felix tipsar!
Behållbara maten avsnitt 3

Felix tipsar!

5 enkla klimatsmarta tips!

Läs mer