Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer
Foto: Zeta

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Av: Johanna Westman

11 ingredienser

30 m

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

Zeta Strozzapreti
Zeta Strozzapreti produktbild

Zeta Strozzapreti

Casa Di Luca Strozzapreti är tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rostade primörer

  • 250 g rädisa, halverade
  • 250 g grön sparris, ansad och skuren i bitar
  • 150 g gröna bönor
  • 2-3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt

Strozzapreti al limone

  • 400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 250 g mascarpone
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0,5 dl pastavatten
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Rostade primörer

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Lägg alla grönsaker på en plåt. Blanda med olivolja och lite salt.
  3. Rosta högt upp i ugnen 15–20 minuter. De ska vara mjuka men ändå ha lite tuggmotstånd.

Strozzapreti al limone

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastakoket och koka pastan enligt förpackningen.
  2. Värm mascarponeosten i en liten kastrull. Tillsätt citronskal, salt och nymald svartpeppar. Koka ihop. Späd kokvatten från pastan så du får en krämig konsistens.
  3. Blanda nykokt pasta med såsen och citronsaft. Toppa med parmesanost.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastasallad med vispad fetaostdipp

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer