Pasta Tortiglioni med kapris och grillad paprika

Pasta Tortiglioni med kapris och grillad paprika
Foto: Zeta

Pasta Tortiglioni med kapris och grillad paprika

13 ingredienser

20 m

Enkel vardagspasta med klassiska italienska smaker. Toppa med nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar för bästa smak.

zeta_tortiglioni

Zeta Tortiglioni Casa Di Luca

Den här pastan är mycket lättare att koka perfekt "al dente".

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Tortiglioni Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 stjälkar stjälkselleri, tärnad
  • 1 morot, tärnad (stor)
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 6 sardeller, hackade
  • 1 förp paprika, grillad och strimlad
  • 1 förp kapris (små)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka basilika, hackad
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Gör så här

  1. Fräs lök, selleri, morot och vitlök i rikligt med olivolja i ca 3 minuter utan att de får färg.
  2. Fräs med sardellhacket i någon ytterligare minut.
  3. Häll bort hälften av oljan från den grillade paprikan (men spara den och använd den i tex en salladsdressing).
  4. Grovhacka paprika och lägg den och paprikaoljan i stekpannan, tillsätt kapris. Salta och peppra.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag.
  6. Blanda pastan med såsen och toppa med basilikan, servera genast tillsammans med nyriven parmigiano reggiano.
TIPS!
Tips från Zeta
Pasta Pappardini med chilipesto och salami

Tips från Zeta

Testa fler av Zetas härliga recept!

Läs mer