150 g mozzarellaost, riven (eller riven lagrad ost)
Gör så här
Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen, det eftersom den sen ska in ugnen och gratineras.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i smör tills den blir mjuk och glansig.
Lägg i färsen och låt den få färg.
Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, torkad oregano och fond. Salta och peppra ordentligt och låt småkoka ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Bechamelsås
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölet och vispa runt. Häll på mjölken, lite i taget, och vispa så att det blir en jämn sås. Låt småkoka 2-3 minuter så att såsen tjocknar. Tillsätt matlagningsgrädden och låt småkoka ytterligare några minuter. Smaka av med riven muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar.
Gratäng
Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Lägg i en ugnssäker form. Häll över bechamelsåsen. Rör runt lite försiktigt med skaftet på en sked så att bechamelsåsen blandas lite med pastan och köttfärssåsen. Toppa med riven ost.
Låt gratinera i ugnen tills den fått fin gyllene färg, ca 12-15 minuter.