"Vi älskar gratänger i hushållet. Det är rätter som lätt lagar sig själv i ugnen medan man gör annat i hemmet. Detta recept är dessutom smidigt att göra på köttfärssåsrester." /Jenny
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken och vitlöken.
Fräs hacket i smör i en stor stekpanna, lägg i färsen och bryn tills den fått färg och smular sig – använd en gaffel att röra med.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och crème fraiche. Låt puttra i 10–20 minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek (om du vill ha lite hetta).
Blanda den kokta pastan med köttfärsröran. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form. Klyfta
körsbärstomaterna och fördela dem över röran. Strö över mozzarellan.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Toppa eventuellt med halverade körsbärstomater och timjan och servera med en god och krispig sallad.