Italiensk pastasallad med soltorkade tomater, basilika och oliver. Serveras med grillade och citronmarinerade kycklinglårfiléer.Perfekt picknickmat som går att förbereda dagen innan!
300 g urkärnade kalamataoliver, hackade (1 liten burk)
200 g körsbärstomater, hackade
1 rödlök, hackad
30 g rucolasallad, grovhackad
1 citron, rivet skal och saft från
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och nymalen svartpeppar, gnid in den med lite olivolja och grilla den sedan tills den fått fin färg och är helt genomlagad.
Finhacka sardeller, persilja och chili, riv eller finhacka vitlök och blanda med skal och saft från citron och olivolja. Lägg ner den varma nygrillade kycklingen i marinaden och låt den marinera tills den är kall åtminstone, men den kan gärna ligga längre.
Koka pastan al dente, det är viktigt att inte koka pastan för länge när den ska användas i en pastasallad. Kyl genast ner den kokade pastan genom att skölja den i kallt vatten.
Lägg ner alla hackade ingredienser, olivolja samt saft och skal från citron i salladen. Blanda noga och smak av med salt och nymalen svartpeppar.